رسانه آخر الزمان
شاید شما نیز شاهد برنامههای گوناگونی در رسانه ملی بودهاید با محوریت بررسی تولیدات هنری و رسانهای غربی که در آنها به واکاوی محتوای آخرالزمانیشان پرداخته شده است و کارشناسان مدعو این گونه برنامهها درباره محتوای سازماندهیشده این آثار در راستای عقاید "اوانجلیستی" یا "صهیونیسم مسیحی" داد سخن راندهاند و صدالبته بیراه نیز نمیگویند.
برنامههایی که هدف نهاییشان این است که به بیننده خود بفهمانند اربابان رسانهای غرب در پرتو این آثار، تنها سرگرمی را مد نظر ندارند و در پی انتقال مفاهیم دینی یا فرقهای خود هستند. هدفی که در نهایت با توجه به آن، بیننده باید با دقت و البته نگاهی انتقادی با آثار غربی به ویژه آثار هالیوودی روبهرو شود. عمده محتوای نشانهگرفتهشده از سوی این کارشناسان هم نگاه آخرالزمانی این آثار است.
تا اینجای کار بر من و شمای بیننده اثبات خواهد شد که در رسانههای غربی هستند محتوانگارانی که به نویسندگان آثار منتقل میکنند تا برای نمونه باید در ده سال آینده فلان ارزش آپوکالیپتیک یا اومانیستی یا پروتستانی ترویج شوند. ولی باید این پرسش را از اربابان رسانهای خودمان نیز پرسید اگر ساعت شنی برعکس شود، روال به مانند پیش طی میشود. به بیان دیگر آیا کارشناسان رسانهای غربی اگر تولیدات رسانهای ده سال اخیر ما را (برای نمونه دهه هشتاد) بررسی کنند، میتوانند به بینندگان خاورمیانهای خود هشدار دهند که رسانه ملی جمهوری اسلامی یا سینمای ایران به دنبال ترویج فلان باور آپوکالیپتیک شیعی است یا در پی صدور فلان نگاه ایدئولوژیک و انقلابی خود است.
اگر تولیدات رسانهای ده سال اخیر را بنگریم ـ از بهترین و پرفروشترین آثار سینمایی دهه هشتاد تا بهترین و پربینندهترین تولیدات تلویزیون ـ و از داستان و مانند آن هم صرف نظر کنیم، عمده آثار ربطی به مفهوم آخرالزمان یا انتظار ندارند و حول مسائل خانوادگی یا مسائل اجتماعی میگذرند که در آنها هیچ ردی از مفهوم انتظار وجود ندارد (باقی باورهای خاص شیعیان پیشکش).
در حقیقت تولیدات رسانهای ما برای آن کارشناس غربی، بیآزار و در نهایت دراماتیک هستند. آثاری که میتوانید نسخههای مبتذلتر و برهنهتر آنها را که لزوما برای بیننده جذابترند، در کانالهای mbc، فارسی 1 و... ببینید. به بیان دیگر آثار تلویزیونی و سینمایی ما کمتر میتوانند به کار هویتشناسی ما و ساختن "ما" و "دیگران" بیایند. هیچ تلاشی برای تمایز ما از دیگران در آنها دیده نمیشود و بیشتر حکایت نفس ایرانی امروز است؛ بگذریم از اینکه آیا از طرف منتقدان به عنوان حکایت نفسی صادقانه و حقیقی تلقی و باور میشود یا خیر.
اینها در حالی است که باور به جوانی چهل و اندی ساله که در شناسنامه، سنش بیش از هزار سال است و بر اساس عقیده به وی و سلسله اجدادش باورهای مهمی چون ولایت فقیه و باور حاشیهساز و غیررئال رجعت بنا شده، پایهگذاری شده است، جزء جداییناپذیر زیست شیعی ما است. با این حال تلاشی نمیبینیم که این باور مهم سیاسی، به عرصه فرهنگ و اجتماع وارد شود. راهی که از مسیر هنر میگذرد. این باور شیعیان به وجود مردی در خفا که موثر است و منتظر برای کدام عاقل قابل درک است جز ما شیعیان که از خردسالی با فرهنگ چراغانیهای نیمه شعبان بزرگ شدهایم و عمدتا بهصورت تعبدی و از روی عشق به وجود وی باور داریم؟
مواظب جیب برها باشید!
جیببرها از روشهای مختلفی برای رسیدن به طعمههایشان استفاده میکنند اما با رعایت نکاتی ساده میتوان از بروز اینگونه سرقتها جلوگیری کرد، بگونهای که به شما توصیه میشود که سعی کنید کیف پولتان را در جیب ژاکت یا پیرهنی قرار دهید که با زیپ بسته میشود.
در حین سفر شما در صف خرید بلیت برای سینما یا پارک هستید یا ممکن است در پاساژ یا مجتمع تجاری پر ازدحامی در حال خرید باشید، وقتی میخواهید برای پرداخت پول، کیفتان را بردارید ناگهان تعجب میکنید، به سرعت شروع میکنید سایر جیبهایتان را بررسی میکنید، ناامیدانه همه جاهایی که ممکن است کیفتان را گذاشته باشید جستجو میکنید و در ذهن خود آخرین باری که از کیفتان استفاده کردید را به خاطر میآورید.باید پذیرفت که مشکل تنها پولهای موجود در کیف نیست. شما مدارک مهمی را همراه با پولهای کیفتان از دست دادهاید که این موضوع به ویژه در سفر و بالاخص در سفرهای خارجی میتواند برایتان بسیار دردسر ساز باشد.
موضوع «جیببری» یک بزه قدیمی است که از قرنها پیش جوامع شهری با این مشکل روبرو بوده است با این حال جای نگرانی نیست زیرا با رعایت موارد امنیتی به راحتی میتوانید از کیف پول و سایر وسایل ارزشمند خود در برابر این گونه سارقان محافظت کرد.
علائم هشداری
یک جیببر میتواند در هر محلی حضور داشته باشد و نخستین توصیه این است که در هر شرایطی مراقب وسایلتان باشید، اما برخی نشانهها میتواند علائم هشداردهندهایی باشند که در صورت بیتوجهی به آنها احتمال اینکه شما طعمه بعدی جیببرها باشید وجود دارد باید بپذیرید که فضاهای شلوغی مانند اتوبوسها، مترو و قطارهای شهری برای جیببرها بسیار مناسب است تا در شلوغی و سر و صدای محیط، میان جمعیت ناپدید شوند. در این گونه فضاها از وسایلتان مراقبت بیشتری انجام دهید.
مسافران در سفرهای خارجی و داخلی نباید به گونهای رفتار کنند که غریبهبودن آنان مشخص باشد و سعی کنید به هیچ وجه به تنهایی وارد این مناطق نشوید.
در بازارهای فضای آزاد که معمولاً محصولات محلی و صنایعدستی در آن ارائه میشود، بیشتر مراقب جیبهایتان باشید زیرا این فضای شلوغ، محیط مناسبی برای کار جیببران است.
به هر گونه تنهزدن در فضاهای شلوغ حساس باشید. متأسفانه تجربه ثابت کرده است که در بسیاری از موارد وقتی در جاهای شلوغ و پرازدحام هستیم، متوجه تنهزدن دیگران نمیشویم اما باید گفت که این شگرد قدیمی هنوز اصلیترین راه برای رسیدن انگشتان جیببرها به کیف پول شماست.
مطالعات روانشناختی نشان داده است که بیش از 90 درصد مردم در مورد قابلیتهای خود در برابر سارقان به صورت اغراقآمیز فکر میکنند و عقیده دارند جیببرها فقط سراغ آدمهای بیدست و پا و شلخته میروند، در حالی که به هیچ وجه این طور نیست و قطعاً هیچ سارقی مستقیم به کسی اعلام نمیکند: «با اجازه میخواهم جیبتان را خالی کنم!» شما هر چقدر هم که زرنگ باشید، اگر موارد ایمنی را رعایت نکنید احتمال دارد در فروشگاه بعدی دست در جیبتان کرده و ببینید که از پول خبری نیست.
جیببرها از روشهای مختلفی برای رسیدن به طعمههایشان استفاده میکنند. باید اذعان داشت که بیشتر جیببرها در کار خود بسیار حرفهای هستند، اما با وجود این همه آنها در بیشتر مواقع به دنبال هدفهای ساده هستند و منظور از سوژههای راحت در مرحله اول وسایل و کیفهای دستی هستند که با خیال راحت از خودتان جدا کرده و روی میز، صندلی یا زمین قرار میدهید.
این موضوع در مورد کیسههای خرید شما به ویژه وقتی که در سفر برای خودتان خریدهای خاص انجام داده یا سوغاتی تهیه کردهاید و تعداد زیادی کیسه و جعبه حمل میکنید جلوه بیشتری دارد و این موضوع را در رستوران و کافهها نیز رعایت کنید. بهتر است در طول سفر خانمها از حمل طلا و پول زیاد در کیف دستی خود جداً دوری کنند.
براساس این گزارش بهترین جا برای نگهداری پولهایتان جیب شلوار یا پیراهنی است که در زیر مانتو یا لباس دیگری قرار گرفته است و آقایان هم اگر کیف پول خود را در جیب بغلی کت نگهداری میکنند، باید بسیار هوشیار باشند، بویژه وقتی که به دلیل گرما یا هر دلیل دیگر کت خود را از تن خارج میکنند.
باید قبول کرد که بسیاری از جیببرها از تیغ و کاتر برای پارهکردن بند کیفهای دوشی، جیب یا کیف دوربین و... استفاده میکنند در این حالت بهتر است اگر از کیف کمری استفاده شود و بند آن را از دو یا سه پل جای کمربند شلوار خود عبور دهید، زیرا در این صورت حتی اگر جیببر بند آن را با تیغ ببرد، نخواهد توانست آن را از بند کمربند شلوار شما جدا کند.
اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از سرقت
اشیا و پولهای اضافه خود را در صندوق امانات هتل یا صندوقهای امنیتی داخل اتاقهای هتل قرار دهید و تنها به اندازه نیازتان با خود پول حمل کنید. از حمل کارتها و مدارک غیرضروری مانند کارت ملی، گواهینامه ایرانی و... در سفرهای خارجی خودداری کنید و در صورتی که به هر دلیل آنها را با خود بردهاید، بهترین جا برای نگهداری آنها، اتاق هتلتان است.
پاسپورت و پولهایتان را در جیبهای مختلف قرار دهید. بهترین حالت برای حمل مدارک و پولهایتان تهیه یک کیف گردنآویز است که داخل بند آن از رشتههای فلزی نازکی استفاده شده است که با تیغ یا کاتر بریده نمیشود.
سعی کنید کیف پولتان را در جیب ژاکت یا پیراهنی قرار دهید که با زیپ بسته میشود.
در حین سفر هیچ نیازی به استفاده از تزئینات گرانبها و طلا و جواهر نیست؛ به گونهای لباس نپوشید که نشان دهد شما یک گردشگر خارجی پولدار هستید.
سعی کنید علاوه بر کیف پول اصلیتان که در جیب قرار دادهاید، یک کیف پول ارزان قیمت داشته باشید و کمی پول در آن قرار دهید.
برای خرجکردن از کیف دوم استفاده کنید، زیرا در بسیاری از موارد جیببرها شما را از قبل زیر نظر میگیرند و به احتمال زیاد با دیدن این کیف پول ارزان و مقدار پول کم موجود در آن از قصد خود صرفنظر کرده و بهسراغ طعمه دیگری میروند.
به گزارش مهر، دکتر محمد مهدی گویا روز سه شنبه در کنفرانس جامعه ایمن و آمادگی جسمانی در پیشگیری از اعتیاد و ایدز تصریح کرد: شاید در بحث جامعه ایمن به موضوعی که کمتر پرداخته میشود رفتارهای پرخطر است که فرد را در معرض ابتلا به بیماریهای مختلف قرار میدهد.
وی با عنوان این مطلب که ایدز یکی از بیماریهای ناشی از رفتارهای پرخطر است، افزود: اعتیاد تزریقی و روابط جنسی ناسالم از جمله مخاطرات ابتلا به این بیماری هستند اما واقعیت این است که انتقال ایدز تنها به این دو موضوع ختم نمیشود.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه ابتلا به عفونت HIV حتی میتواند ناشی از رفتارهایی باشد که نمیتوان آنها را رفتار پرخطر تلقی کرد، ادامه داد: در این زمینه میتوان به مصرف داروهای انرژی زا که بدون اطلاع برای آماده ساختن بدن در هنگام ورزش استفاده میشود اشاره کرد.
گویا با توصیه به ورزشکاران مبنی بر اینکه در مصرف داروهای انرژی زا دقت لازم را داشته باشند، افزود: برخی از این داروها میتواند فرد را در معرض ابتلا به عفونتها قرار دهد.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با اشاره به تغییر راههای انتقال ایدز از طریق رفتارهای پرخطر، گفت: ایدز یک بیماری پیچیده و گسترده ای شده که راههای ابتلا به آن در طول زمان در حال تغییر شکل است.
وی با اعلام اینکه هنوز درمان قطعی برای مبتلایان به عفونت ایدز وجود ندارد، اظهارداشت: متاسفانه هنوز برخی علت ابتلا به این بیماری را یک رفتار ضد اجتماعی و ضد فرهنگی میدانند در صورتی که بسیاری از این بیماران هیچیک از رفتارهای پرخطر را نداشتهاند و به صورتی ناآگاهانه به این بیماری مبتلا شدهاند.
گویا با اشاره به درمانهای موجود برای افزایش طول عمر بیماران مبتلا به ایدز گفت: با درمانهای موجود میتوان طول عمر این بیماران را افزایش داد تا این بیماران مانند دیگر مردم زندگی عادی داشته باشند.
مقایسه عملکرد دو دولت خاتمی و احمدی نژاد برداشت 83 میلیارد دلاری از قلک 103 میلیاردی و کارنامه دو دولت بررسی کارنامه دو دولت در برداشت 83 میلیارد دلاری از قلک 103 میلیارد دلاری حساب ذخیره ارزی طی هشت سال گذشته نشان دهنده برتری نسبی عملکرد دولت احمدی نژاد بر دولت خاتمی در 4 شاخص مورد بررسی است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، طی 8 سال گذشته یعنی از زمان تاسیس حساب ذخیره ارزی در سال 79 تا پایان سال 86 بیش از 103 میلیارد دلار به حساب ذخیره ارزی کشور واریز شده و بیش از 83 میلیارد دلار و 816 میلیون دلار از حساب ذخیره ارزی برداشت شده است که 16 میلیارد و 391 میلیون دلار آن در قالب تسهیلات به بخش خصوصی واگذار شده و 67 میلیارد و 425 میلیون دلار بابت مصارف دولتی مورد استفاده قرار گرفته است. |
نرمِ نرم که جلو بروی هیچ احدالناسی متوجه تغییراتی که در آنها داری ایجاد می کنی نمی شوند.
الّا کسی که حواسش به جهت و غایتی که برای خود و یارانش در نظر گرفته و طراحی کرده است باشد.
تنها اوست که می تواند این نم نمِ تغییر را تعبیر کند، که آیا رو به سعادت افراد است یا اینکه...
نرمِ نرم که جلو بروی طرفت یک دفعه می بیند که هر آنچه را به عنوان ابزار و سلاح دفاع در چنته داشته را دو دستی تقدیمت کرده.
خودش ندانسته اختیارش را به شما داده است.
نرمِ نرم که جلو بروی بیان،? موعظه حسنه، جدال و حکمت را می بینی که دست در دست هم داده و آرام آرام، باطل را نابود می کند.
نرمِ نرم که جلو بروی متوجه می شوی که لازم است همیشه دست پیش را بگیری و لازم نیست که مدام عکس العملِ عملِ دشمن/طرف مقابلت باشی.
نرمِ نرم که جلو بروی این را فهم می کنی که حمایت و پشتیبانی از نیروی خودت، بسیار تاکتیکی و استراتژیک تر است تا بنا را بگذاری بر حذف طرف مقابلت.
نرمِ نرم که جلو بروی فهم این مطلب ساده می شود که تغییر نگاه اعضای جامعه ات بسیار به ترفندی نرم گونه و در قالب القا نیازمند است تا قالبهای تهاجمی.
نرمِ نرم که جلو بروی خیلی مسائل برایت روشن می شود.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
می گویم: قرائت یعنی اینکه وقتی متنی را مورد تلاوت و خوانش خود قرار می دهی،? حالت باید عوض شود. حسّ زندگی ات باید تغییر کند. بعضی کتاب ها تمرین قرائت به
انسان می دهند.
مثل کتاب «جهاد نرم»، جدای از فهم عملیاتی و اضطرار آفرینی که با خود به مخاطبش ارائه می دهد، قرائتش، قاری را دردمند می کند. دردمند اهل بیتعلیهم السلام.
به نظر نردبان، اگر بگویند از این کتاب چه قرائت کردی،?می گوید: قرائت درد.
یا حقّ
وَه که زن چه دوست داشتنی است.
صالح است و قانت.
حافظات للغیب است.
مراقب است که عملی غیر از صلاح و درستی انجام ندهد.
و امرش جز، اطاعت از اوامر ولیّ ش نباشد.
محافظت و پاسداری کند از آنچه که ظاهر نیست و در غیب است.
ذاکر باشد.
و رسانا و رساننده ی این ذکر.
عقاب را دیده ای؟
در اوج پرواز می کند قله ها را می بیند.
راه ها را می سنجد.
فرود می آید و هر آنچه را دیده است را به عنوان نقشه ی فتح الفتوح قله به همسرش می رساند.
عجب تعبیر ممزوجی است این عقاب و این زن!
مَردِ من!
ولیّ تو قرار است که برای مقابله با دشمنان عملیاتی طراحی کند که تو نقش مهمی را در آن باید ایفا کنی!
حواست باشد که جا نمانی.
مرد زمینه است برای پرواز زنش. قوام دهنده ی شکوفا شدن ملکوتی زن.1
وَه که این زن و این مرد چه دوست داشتنی اند.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
1. سوره مبارکه نساء، آیه34: الرجال قوّامون علی النساء.
انّ معَ العُسر یسری را یا می شنوی، یا می شنوی!
یک بار می پنداری که یکی دارد می گوید بعد از هر سختی ای آسان شدنی است،? پس سختی ها خسته ات نکند که تمام می شود و پَسش روی خوش زندگی را می بینی.
یک بار هم می پنداری که یکی دارد می گوید، که در سختی افتادی؟ میدانی قانونش چیست؟ قانون در سختی افتادن این است که گوش هایت شنوایی شان باز می شود،
دیگر می شنوی که:
رغبت و میلت را به سمت ربّ َت جهت دار کن. تا سختی برایت آسان شود.
دیگر می شنوی که:
این عملیاتی که در حال انجامش بودی، به اتمام رسیدی، از آن فارغ شو، آسودگی کن تا سختی برایت آسان شود.
دیگر می شنوی که:
بشنو تکلیفت را،? که دارم برایت مشقش می کنم تا خوب بنویسی اش در عالم. تا سختی کتاب و قلم برایت آسان شود.
خیلی چیزها می شنوی با عُسر.
عُسر،?حق های زیادی به گردن ما دارد.
ما به عُسر مدیونیم.
خدایا جان!
میدانی که؛
اگر عُسرهای ما را به ما نفهمانی، ما فهم درمان محقق نمی شود. و ما عُسرهایمان برایمان عُسر می ماند و در عُسرهایمان غوطه ور می شویم.
بدون هیچ یُسر و در آغوشت افتادنی.
از دست دادن خیلی سخت است...
چه طفل 6 ماهه باشد...
چه کودک سه ساله...
در آستانه سالروز رحلت رسول خدا(ص)ایراد شد؛ هتاکی های بی شرمانه سخنران جلسات اصلاح طلبان به ساحت پیامبر اعظم (ص)
مجتهد شبستری با جسارت به ساحت پیامبر اعظم (ص) ،قرآن کریم واسلام، عصمت پیامبر (ص)را به تمسخر گرفت. |